girls-839809_1920

La teta uneix

Fa un estona, he estat parlant con Silvia, una antiga companya d’universitat, que ara es mare d’una nena i un nen preciosos. Recentment ha estat tia i està brindant tot el seu suport a la seva germana perquè la seva lactància sigui un èxit.

Ella s’uneixi mare experimentada en aquest camp, ja que con els seus dos fills ha practicat el que s’ha denominat “lactància prolongada”, un terme que no m’assaboreix perquè té certes connotacions negatives, però aquest tema l’abordaré un altre lloc més endavant.

El que ara m’uneix a Silvia es “la teta”, encara que ella ja ha acabat el seu període de lactància, però en parlar del tema, ens sentim còmplices de situacions i sentiments viscuts.Hem parlat de la importància de tenir informació durant ho embarasso, sobre el que suposa la lactància, sobre els seus beneficis, sobre les possibles complicacions i els trucs per a solucionar-les. La informació apodera, i després del part, s’important tenir les coses clares, perquè no sempre es té la sort d’estar envoltat de professionals mèdics que tinguin empatia con les mares recentment parides i que a més siguin pro-lactància.

Por suposada, també cal dir que existeixen grandíssims professionals capaços d’acompanyar i assessorar les mares les primeres hores posat part. Dit això, vull aclarir que mi escala per a mesurar la professionalitat del personal que atén les mares recentment parides es basa en donar-los el seu paper principal, deixar-les triar i expressar-se, a no infantilitzar-les, escoltar les seves demandes sense jutjar-les o menysprear-les i por suposada tenir formació específica lactància materna.la generació dels 80 prenem poca teta i molt biberó.

A les nostres mares les van dir que ho biberó era el millor, el més còmode per a elles i el més segur per als seus fills, i elles ho van creure. Penso que principalment, ho van creure perquè ho prescrivien els metges i perquè hi havia una mica de transgressor a no fer cas a les seves pròpies mares, ara que elles tenien l’oportunitat de “progressar” i no estar “condemnades” a quedar-se a casa alletant a les seves filles i fills.La nostra generació, no sol tenir referents de lactància materna la seva família, perquè si algunes de les nostres mares ens van donar ho carrego va ser molt poc temps i fa ja molts anys, i por el tant, no se senten prou segures com per a aconsellar-nos en aquesta etapa.se curiós com la falta d’informació, la falta de referents familiars lactància, la falta d’una tribu, ens uneix entre nosaltres.

Mi relació con Silvia es va refredar en acabar la universitat i des de llavors ens hem vist esporàdicament. No obstant això, ens hem retrobat sent mares i donant la teta, i això uneix. I quan parlem de lactància materna i de com influeix els fills, les parelles, en ho treballo, en el dia a dia…..podem estar hores i hores, compartint, comprenent-nos i apoyándonos.el amor uneix, la teta s’amor, Amor de Teta.

Tags: No tags
0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *