Post-2

Moble innovador

 
 
ATENCIÓ: S’ha llançat al mercat el “primer banc de lactància per a ser usat en espais públics”. Un titular molt atractiu que m’ha empès a continuar llegint la notícia: es tracta de Heer, un projecte creat per l’estudi 52hours i presentat en 100% Design a Londres. Segons els seus creadors, després d’observar la vergonya d’una mare jove els va sorgir la idea de dissenyar el que ells venen com un oasi de tranquil·litat i privacitat per a alletar en públic.
 
Com a Assessora de Lactància, no puc estar més en contra d’aquesta idea “revolucionària”. Aquest “moble” no ajuda, si no que perpetua la vergonya d’aquelles dones que no se senten còmodes alletant en públic i per si no fos prou, calma a les ments perverses que s’escandalitzen per veure una cosa tan natural, ja que d’aquesta forma no estan obligats a veure una imatge tan pecaminosa com és la d’una dona donant el pit al seu bebè. Gràcies a aquest invent, tothom estarà content: les dones que alleten ben recollides, invisibles, tapades, fent això que se suposa que és el millor però que no ha de ser vist. Mentrestant, en les parades d’autobús, en el metre, en les revistes: dones massa joves hipersexualizadas, oferint els seus cossos (i els seus pits, és clar) per a vendre qualsevol cosa: perfums, corbates, mitjons, refrescos, roba interior…..Però clar, això, ESO, sí que es pot veure sense que fereixi la vista. Perquè la dona és vista com un cos, un tros de carn despullat de sentiments i sotmès al gènere masculí.
 
A més, en veure el disseny del “moble” en qüestió, el primer que m’ha vingut al capdavant, és l’abillament de les criades de la novel·la de Margaret Atwood “El conte de la donzella”, i és que al final, la realitat supera la ficció. Així que em proposo divulgar, visibilitzar, informar, qüestionar, ajudar, encoratjar i estar al costat de totes aquelles dones que decideixin ALLETAR, perquè ESTIMEN a les seves cries i per això les alimenten física i emocionalment. Quina és la vostra opinió?
Tags: No tags
0

Comments are closed.